ההליכה שלו, היא זו שבעיקר מניעה את המלגזה, אם כי כמובן ישנם גם מקרים אחרים, שבהם יש שילוב בין ההליכה לבין מנוע חשמלי, ונתמקד בכך בהמשך. טכניקת העמידה וההליכה מאפשר ליצור מלגזות קטנות יותר שמיועדות בעיקר לעבודה בתוך שטח סגור, ולהרמה של משאות במשקל של מאות ק"ג. זהו פתרון קומפקטי, נייד ויעיל במיוחד אם כן. אז מה צריך לדעת על המלגזות הללו, מה מיוחד בהן, ואיך מפעילים אותן?
האם זהו כלי תחבורה? - למעשה לא. מלגזות אדם הולך, בניגוד למלגזות אחרות, לא מוכרות ככלי תחבורה. מבחינתכם, זה כמובן יתרון משמעותי מאד, וזאת משום שכלי תחבורה מביא עימו לא מעט ביורוקרטיה. המלגזות שלפנינו, לא דורשות טסט שנתי ולא דורשות אפילו רישיון נהיגה! זה גם אומר שאין צורך בבודק מיוחד של משרד התחבורה שיבצע בדיקה למלגזה הזו, ולכן התחזוקה שלה היא הרבה יותר פשוטה. עם זאת, ישנן בכל זאת מלגזות אדם הולך מסוג מסוים, שמופעלות על בסיס מנוע חשמלי בלבד, והן כבר מוכרות ככלי רכב מנועי לכל דבר ולכן כן
דורשות ברישוי כמו כל המלגזות האחרות.
תקינות המלגזה - יש לשים לב שלמרות שברוב המקרים, מלגזת מפעיל הולך איננה מוכרת ככלי תחבורה, היא עדיין מוכרת ככלי מנועי, ולכן כן נדרש לבצע לה תחזוקה ככל כלי מנועי באשר הוא, וזה כולל גם בדיקות בטיחות שיש לבצע באופן קבוע. כמו כן, למרות שהמעפיל לא נדרש לרישיון נהיגה ברוב המקרים, הוא כן צריך לעבור השתלמות ע"י אדם מוסמך, לפני שהוא מתחיל להפעיל אותה. יש לציין שבתאונות שנערכו עם המלגזות הללו התברר שהמעפילים אכן לא עברו השתלמות, ולכן זה נושא שאסור לזלזל בו.
מלגזות אדם הולך עם תורן - יש להבין שהמלגזה הבסיסית לאדם הולך, היא מלגזה ללא תורן הרמה.
מלגזות אלו ללא תורן הרמה כוללות אך ורק משטח להטענת הציוד, אך אין להן את היכולת להרים את הציוד כלפי מעלה. לעומת זאת, ניתן למצוא כיום גם מלגזת אדם הולך שכוללת תורן הרמה. תורן ההרמה איננו גדול כמו התורן שיש במלגזות האחרות, ובכל זאת - יש כאן יכולת הרמה משמעותית לגובה. זה מאפשר עבודה נוחה יותר בחלק מהמקרים. במקרים הללו יש לזכור שאז המלגזה גם מוכרת כמלגזה לכל דבר (בלעדי התורן היא איננה נחשבת למלגזה ובודק מלגזות מוסמך לא צריך לבדוק אותה), ומכאן היא תדרוש בדיקות יותר מקיפות.
את כל סוגי המלגזות תוכלו למצוא כאן באתר של מטריאל הנדלינג במחירים נוחים, למכירה או להשכרה